Muzium Umno - Negeri UMNO/BN Terkuat Di dunia tapi masih ada rakyat kempunan menimati Bekalan Elektrik lebih 40 Tahun lamanya


JOHOR BAHRU - Entah di mana silapnya, kira-kira 50 penduduk Kampung Sentosa Dalam di Sungai Tiram dekat sini telah mengharungi kehidupan tanpa bekalan elektrik dan air bersih sejak 40 tahun lalu.

Mereka banyak kali telah membuat aduan kepada pihak bertanggungjawab tetapi tiada satu usaha pun dilakukan untuk membantu penduduk kampung itu.

Mudah cerita, mereka mendakwa aduan yang dibuat tidak pernah diberi perhatian oleh pihak berkuasa.

Seorang penduduk, Hussin Mohd. Lana, 55, berkata, pembangunan pesat yang dicanangkan khususnya menjelang Pilihanraya Umum selama ini sedikit sebanyak mengguris perasaan mereka.

"Pemimpin menguar-uarkan keselesaan rakyat perlu diutamakan, namun bagi kami ia tidak memberi sebarang makna berikutan kemudahan air bersih dan elektrik masih belum kami nikmati sejak sekian lama. Perkara ini serba sedikit telah menjejaskan kelancaran kehidupan kami di sini. Bayangkan 1Malaysia, dalam keadaan negara yang disifatkan aman dan makmur, masih ada pelajar sekolah yang bertemankan lilin dan lampu minyak tanah sewaktu mengulangkaji pelajaran mereka dimalam hari.

"Kami cemburu melihat kampung-kampung bahkan kawasan felda yang kedudukannya jauh di pedalaman telah lama menikmati kemudahan asas tersebut," katanya ketika ditemui di sini semalam. SS akan cuba membawa gambaran yang lebih jelas mengenai perkara memalukan ini demi kebaikan dan keselesaan mereka.

Kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai program "Jejak Sentosa" bersama SS dalam masa terdekat ini, jangan segan silu untuk menghubungi SS bagi membincangkan agenda yang harus dilaksanakan di kawasan tersebut.0 Response to Muzium Umno - Negeri UMNO/BN Terkuat Di dunia tapi masih ada rakyat kempunan menimati Bekalan Elektrik lebih 40 Tahun lamanya

Post a Comment