Ahli Parlimen BN keluar Parti sertai PKR di JOHORAda kebimbangan yang ketara pada Kerajaan BN Johor terhadap siri lawatan DS Anwar Ibrahim ke Negeri Johor pada hujung bulan September ini. Seperti yang telah dirancang, satu program bersama DSAI aka diadakan di daerah utara Johor iaitu :-

6/9/2009 - AHAD (10.00mlm)
Pidato Khas Ramadhan
N0.6,Pekan Parit Sulong,Batu Pahat,Johor.
Dato' Seri Anwar Ibrahim
Dato' Chua Jui Meng
Sdr Hasmi Hashim


Ia disahkan lagi apabila salah seorang ahli UMNO turut menyatakan kebimbangan beliau terhadap 2 Ahli Parlimen bukan dari UMNO itu. Ini adalah antara senarai Ahli Parlimen MCA di Johor, siapakah yang dimaksudkan penulis?.

P140 Jementah MCA-Lee Hong Tee

P142 Labis MCA - Chua Tee Yong (anak Chua Soi Lek)
P144 Tangkak MCA - Goh Tee Tee
P148 Ayer Itam MCA - Wee Ka Siong
P149 Parit Yaani MCA - Ng See Tiong
P150 Penggaram MCA - Koh Chee Chai

P152 Kluang MCA - Hou Kok Chung

Baca kenyataan dalam blog ahli UMNO Johor ini.

"Terdapat beberapa sumber menyatakan Anwar Ibrahim akan melawat sebuah daerah di utara Johor pada akhir bulan ini atau awal bulan hadapan.Lebih menggusarkan daerah terbabit terdapat 2 ahli parlimen yang kedua-duanya bukan daripada Umno. Salah seorang daripadanya anak kepada seorang pemimpin tertinggi yang baru di pecat dari parti komponen BN.

Ada kemungkinan Anwar akan mengumumkan sesuatu pada lawatannya itu. Adakah negeri Johor mula membuka ruang kepada PKR?

Sepertimana kebimbangan yang dinyatakan DS Najib, pergolakan dalaman parti komponen BN memungkinkan menjejaskan BN. Tentunya parti komponen BN boleh beralih arah menyertai parti pembangkang pada bila-bila masa.Namun Umno sebagai tunjang komponen BN yang berjuang selama ini untuk mengekalkan BN sebagai parti pemerintah.

Dalam masa Umno sudah membuat pelbagai transformasi untuk menarik hati rakyat, janganlah pula sikap parti komponen mengagalkan usaha tersebut!"
: umnojohor.blogspot.com

Benarkah akan berlaku siri lompat-melompat di negeri Johor?
Selepas Dato' Chua Jui Meng, semestinya jika perkara ini berlaku ia akan memberikan tamparan yang hebat dalam kerajaan BN Johor. Sama-sama kita tunggu dan lihat..

0 Response to Ahli Parlimen BN keluar Parti sertai PKR di JOHOR

Post a Comment